Digital moet opnieuw afslanken

Digital Equipment moet opnieuw afslanken. Nadat het personeelsbestand in 1994 en 1995 al met 20.000 banen verminderde tot 65.000 banen, staan de komende twaalf maanden wereldwijd 7000 banen op de tocht.

De op een na grootste computerfabrikant ter wereld moet voor deze sanering 475 miljoen dollar aan reorganisatiekosten reserveren. Over het vierde kwartaal van het boekjaar dat eind vorige maand werd afgesloten, werd een teleurstellend resultaat behaald. Hoewel exacte cijfers nog niet bekend zijn, staat nu al vast dat de winst flink beneden de verwachtingen zal blijven. De extra voorziening van 475 miljoen dollar wordt ten laste gebracht van dit netto-resultaat.
De felle prijzenslag op PC-gebied drukt ook bij Digital het resultaat. Analisten schatten het verlies in deze divisie voor het vierde kwartaal op zo'n 90 miljoen dollar. In het derde kwartaal werd hier ook al 70 miljoen verlies gedraaid. Bovendien werden de verkopen bij de wederverkopers verkeerd becijferd. De omzetprognoses bleken veel te optimistisch. Daarnaast draaien de Europese vestigingen, met name die in Duitsland, niet al te best. De omzet ontwikkelt zich eveneens heel matig. Enig lichtpuntje is dat de voorraden nu beter onder controle zijn. Digital Nederland, waar de afgelopen jaren enkele honderden banen zijn verdwenen, wacht opnieuw een onzekere periode. Precieze gegevens zijn nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.