Nederlands Prolin naar de Nasdaq

Opnieuw maakt een Nederlands automatiseringsbedrijf bekend naar de beurs te willen. Ditmaal betreft het Prolin, een Amsterdams softwarehuis met 75 mensen in dienst en een omzet van rond de 8 miljoen gulden.

Het bedrijf hoopt in maart volgend jaar te beschikken over een notering aan de Amerikaanse Nasdaq. Het is nu nog in handen van de drie oprichters en van Atlas Ventures, een verschaffer van risicodragend kapitaal. De vooruitzichten voor het bedrijf zijn uitstekend, getuige een verklaring van de oprichters: nog dit jaar wil het doorgroeien naar 100 werknemers; voor 1998 hopen ze op een omzet van 64 miljoen. Dit betekent een jaarlijkse verdubbeling van de omzet. Recentelijk zijn een aantal Nederlandse automatiseerders Prolin voorgegaan naar buitenlandse beurzen: ondermeer Baan, CMG, ASM Lithography en Besi Semiconductors. Anderen werden (vlak) voor de beursgang overgenomen door grotere bedrijven: BSO, Topsystems, Westmount en Uniface.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.