D&B Software naar investeringsgroep

Het merendeel van de aandelen van Dun & Bradstreet Software - ontwikkelaar van informatiesystemen op basis van de Sybase-database - gaan als gevolg van de reorganisatie van het moederconcern over in handen van een investeringsmaatschappij.

Dit Bain Capital betaalt 210 miljoen dollar voor een belang van 73 procent. De resterende effecten blijven in handen van Dun & Bradstreet.
De prijs die Bain betaalt, is zondermeer laag te noemen. Ter vergelijking: een concurrent als Baan Company 'doet' op dit moment zo'n 5,5 miljard gulden op de beurs. De lage prijs is het gevolg van recente problemen in de produktontwikkeling en marketing van de Smartstream-produkten. Ondermeer werd een versie voor Oracle's database na ruim een jaar ontwikkelen afgeblazen.
Dun & Bradstreet kondigde eerder dit jaar al aan zich op te splitsen in drie zelfstandige firma's. Voor de divisie software bleek geen plaats meer in dit geheel.
Voor de 210 miljoen dollar krijgt Bain volgens eigen zeggen "ruim 10.000 klanten die gezamenlijk zorgdragen voor een omzet van 200 miljoen dollar aan onderhoudsgelden". In 1995 zou de omzet van de Smartstream-produkten met 150 procent gestegen zijn tot meer dan 100 miljoen dollar. Niet bekend is of de nieuwe eigenaar het bedrijf zal omdopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.