Managed hosting door True

Miljoenensubsidie voor elektronische diensten

 

Voor de Kredietregeling elektronische diensten-ontwikkeling (Kredo) bestaat veel belangstelling. Meer dan vijftig bedrijven hebben een aanvraag voor een krediet ingediend. Doel van de regeling is de ontwikkeling van nieuwe elektronische diensten te versnellen.

De gevraagde kredieten variëren van 220.000 tot 3,7 miljoen gulden. Bedrijven vragen kredieten voor een veelheid van toepassingen aan zoals multimediale databasesystemen,video-on-demand, informatiediensten en multimedia-diensten voor consumenten- en zakelijke toepassingen. Dit meldt het ministerie van Economische Zaken.
Ontwikkelaars van commercieel aantrekkelijke elektronische diensten lopen momenteel nogal wat risico. Deze risico's kunnen ertoe leiden dat een ondernemer in potentie goede ideeën niet tot uitvoering brengt. Ontwikkelaars zijn afhankelijk van de nog te plegen investeringen in de infrastructuur. Om de risico's te verkleinen en daarmee de ontwikkeling van de elektronische snelwegen in Nederland te bevorderen, verstrekt het ministerie risicodragende kredieten. Deze gelden voor 40 procent van de projectkosten met een maximum van 4 miljoen gulden. Terugbetaling hangt af van het succes van het project. Bij een fiasco hoeft de lening niet of slechts gedeeltelijk worden terugbetaald.
In het kader van het Actieprogramma Elektronische Snelwegen wordt tevens door bedrijven gewerkt aan de verbetering van de benodigde infrastructuur.
Het ministerie heeft dit jaar voor Kredo een potje van 20 miljoen gulden gereserveerd. Voor de eerste tender, die tot 29 juli liep, werd 4 miljoen gulden beschikbaar gesteld.
De tweede tender, die nu loopt, sluit op 11 november van dit jaar. Hiervoor is 12 miljoen gulden beschikbaar. De regeling wordt uitgevoerd door Senter, de uitvoeringsorganisatie voor het technologiebeleid. Krediet kan alleen worden gegeven voor ontwikkelingsprojecten.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/198585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×