Nederlandse 'high-tech' graag naar Nasdaq

Het is de Amsterdamse effectenbeurs een doorn in het oog dat de Nasdaq, de elektronische schermenbeurs in New York, met name op Nederlandse automatiseerders een grote aantrekkingskracht heeft.

Baan Software, ASM Lithography en Besi Semiconductors kunnen terugzien op een succesvolle introductie. De vaak spectaculaire koersstijgingen van Nederlandse fondsen in de Verenigde Staten brachten ook andere IT-bedrijven op de gedachte in New York een beursnotering aan te vragen. Een notering aan de Nasdaq geeft ook een zekere status. Het geeft aan dat je volop meetelt in hethigh-techwereldje. Ook gaat een introductie op deze beurs gepaard met de nodige internationale publiciteit en aandacht van analisten.
Maar de Amsterdamse effectenbeurs en zeker de Europese tegenhanger van de Nasdaq, de Easdaq, maken een kans. Met name snelgroeiende Nederlandse IT-ondernemingen die opzien tegen de zware toelatingsprocedure, zouden ook hier een beursnotering kunnen aanvragen. Dit stelt Leendert J. van Driel, mede-oprichter en algemeen directeur van de Gilde Investment Funds, een verschaffer van risicodragend kapitaal. Een beursnotering aan de Nasdaq kost vrij veel geld en brengt het nodige huiswerk met zich mee. Een alternatief wordt gevormd door de AIM-markt in Londen. AND Software in Rotterdam ging op 10 juli als eerste Nederlandse high-techonderneming naar die jonge, al redelijk succesvolle beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.