Minder goed kwartaal voor Hewlett-Packard

Voor het eerst sinds lange tijd heeft Hewlett-Packard een kwartaal met minder winst afgesloten dan een jaar daarvoor. Met 425 miljoen dollar ligt de winst 26 procent onder het niveau van het nettoresultaat in het derde kwartaal van boekjaar 1995.

HP schrijft dit tegenvallende resultaat voornamelijk toe aan een gemaakte reservering voor het opheffen van de geheugenschijven-divisie. Daarnaast was het genoemde kwartaal in 1995 buitengewoon goed (66 procent meer winst dan in de overeenkomstige periode in 1994).
De omzet nam over het derde kwartaal met 18 procent toe tot 9,1 miljard dollar. Ook de orderportefeuille bleef goed gevuld; 8 procent groei tot 8,7 miljard dollar. Vooral de verkoop van PC-, printer en softwareprodukten waren positieve uitschieters. Aanmerkelijk minder gaat het met de markt voor analitische apparatuur die slechts 2 procent groeide. Ronduit tegenvallend is de omzet in elektronische componenten. Deze nam af met bijna 40 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-08-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.