MFS en Worldcom fuseren voor 22 miljard

De Amerikaanse telecommunicatiebedrijven MFS Communications en Worldcom gaan samen door middel van aandelenruil. De waarde van deze transactie wordt geraamd op 22 miljard gulden.

Het plan is al goedgekeurd door de besturen; de aandeelhouders moeten nog akkoord gaan. Het nieuwe MFS Worldcom kan zich, volgens een woordvoerder van MFS, meten met de grootste drie aanbieders ter wereld: Concert, AT&T (met Unisource) en Global One. Bij elkaar opgeteld hebben Worldcom en MFS een half miljoen klanten op de zakelijke markt in de VS, Europa en Azië. Hun gezamenlijke omzet bedraagt 5,4 miljard dollar.
Het bedrijf zal zich richten op zeer grote afnemers. De benodigde bandbreedte komt vooral uit UUNet, een grote Internet-provider die een paar maanden geleden door MFS werd overgenomen. Wereldwijd is de gemiddelde snelheid van het eigen netwerk 155 Mbps. Beide bedrijven zijn ook in Nederland actief. MFS was het eerste bedrijf dat een machtiging kreeg om naast de PTT telecommunicatiediensten aan te bieden via de eigen infrastructuur. Het legt hier op korte termijn een glasvezelnetwerk aan. Worldcom heeft sinds 1995 een vestiging in Nederland en levert ondermeer teleconferencing, frame relay en satellietcommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.