Zelfstandig NCR weer op winst

De ontkoppeling van AT&T heeft voor NCR zeker geen nadelige gevolgen gehad. Voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 1994 is er weer een periode van drie maanden met winst afgesloten.

Over het tweede kwartaal van dit jaar werd een winst gerealiseerd van 11 miljoen dollar. Een jaar geleden werd over dezelfde periode nog 219 miljoen dollar verlies geleden. De omzet lag daarentegen met ruim 2 miljard dollar 17,7 procent beneden het niveau van vorig jaar. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan het stoppen van de PC-activiteiten. Indien deze ook niet worden meegerekend in het resultaat van het tweede kwartaal 1995, is het verlies in omzet marginaal.
Nederland doet het in vergelijking met de overige landen waarin NCR actief is goed. De omzet over de eerste zes maanden ligt boven het niveau van een jaar geleden, na correctie met de gestaakte activiteiten. De verwachtingen voor de rest van dit jaar zijn positief. Met name de landelijke introductie van de Chipknip en Chipper zal voor NCR als belangrijke leverancier van geldautomaten, veel kunnen betekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.