KPN boekt winst van 1,2 miljard

De omzet van Koninklijke PTT Nederland is in de eerste helft van 1996 gegroeid tot 10.258 miljoen gulden. De nettowinst bedraagt 1209 miljoen gulden. Dit ondanks de door de overheid afgedwongen prijsdalingen - met name bij de internationale telefonie - en hoge (aanloop)kosten van KPN Kabel en Unisource.

Het positieve resultaat van het Tsjechische telecommunicatiebedrijf SPT maakt veel goed.
Ook PTT Telecom heeft een redelijk halfjaar achter de rug. De omzet is - gecorrigeerd voor het btw-effect - gegroeid met 7,8 procent tot 6.919 miljoen gulden (zonder correctie van het btw-effect bedraagt de groei 3,3 procent).
Dat het totale bedrijfsresultaat met 12,7 procent is toegenomen, komt onder andere door een naar verhouding geringe stijging van de bedrijfslasten. Vooral de personeelskosten zijn maar weinig omhoog gegaan, mede doordat het aantal medewerkers in dienst bij KPN met 609 gedaald is. De raad van bestuur verwacht dat de omzet en het resultaat na belasting de tweede helft van dit jaar nog verder zullen groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.