De Benedetti benoemt vervanger Caio

De onrust rond computerfabrikant Olivetti blijft onverminderd voortduren. Het leiderschap van Fransesco Caio was slechts van korte duur. Zijn positie was onhoudbaar geworden, nu hij het voorwerp is van een justitieel onderzoek naar mogelijk gegoochel met de Olivetti-cijfers over het eerste halfjaar.

Het wachten is op een nieuwe strategie van de kersverse topman Roberto Colaninno. Deze vertrouweling van oud-Olivetti topman Carlo de Benedetti kreeg vorige week woensdag onverwachts Caio's functie in de schoot geworpen.
De benoeming van Colaninno ontmoette weinig enthousiasme bij de merendeels Angelsaksische banken en institutionele beleggers die na de steunoperatie van eind vorig jaar ongeveer de helft van het aandelenkapitaal bezitten. Colaninno komt van Sogefi, een Italiaanse fabrikant van auto-onderdelen. Hij heeft zeker een maand de tijd nodig om de computerindustrie te leren kennen en een nieuwe koers voor Olivetti uit te schrijven. Voorlopig geven de aandeelhouders hem echter het voordeel van de twijfel, maar zij willen beslist niet dat Colaninno zijn 'baas' De Benedetti terughaalt in de top van Olivetti. Ook moet de verliesgevende PC-divisie snel worden afgestoten, vinden deze aandeelhouders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.