Omzet- en winst explosie Simac Techniek

Het beursgenoteerde Simac Techniek (informatietechnologie en industriële elektronica) te Veldhoven kan in het eerste halfjaar bogen op prachtige cijfers: de omzet steeg met de helft tot 119 miljoen, de winst bleef niet ver achter met een stijging van 45 procent naar 2 miljoen gulden.

De omzetstijging is voor het grootste deel (80 procent) autonoom. Vooral de distributie van produkten in de informatietechnologie verliep goed. Wel kent het bedrijf in dit segment lagere marges dan in de overige activiteiten, waardoor de ontwikkeling van de toegevoegde waarde (plus 36 procent) achterbleef.
Om deze groei aan te kunnen nam Simac in het afgelopen halfjaar een groot aantal mensen aan. Het personeelsbestand groeide met 20 procent. In de IT-sector verwacht de onderneming vooral te kunnen profiteren van nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Internet en Windows NT. In het eerste halfjaar werd de S+P Groep uit Woerden overgenomen. Deze is gefinancierd via achtergestelde leningen, vooral van de Nationale Investeringsbank.
De directie van Simac is gunstig gestemd wat betreft de te verwachten resultaten over heel 1996. De in het jaarverslag van vorig jaar uitgesproken verwachtingen worden gehandhaafd. Dit betekent een jaaromzet van 275 miljoen gulden en een stijging van de nettowinst met minimaal 30 procent. Vanaf 1 juli jongstleden worden de resultaten van de S+P Groep geconsolideerd; dit zal per saldo een neutraal effect hebben op de cijfers, omdat de verwachte winstbijdrage van de nieuwe dochter wegvalt tegen de af te schrijven goodwill en toegenomen rentelasten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.