Opnieuw record voor Oracle

In het eerste kwartaal van fiscaal 1997 wist Oracle (databases, ontwikkeltools, applicaties en netwerkcomputers) een omzet te realiseren van 1,1 miljard dollar. Dit is een stijging van 36 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 1996. De nettowinst groeide nog sneller: met 110 procent naar 113 miljoen dollar.

De omzet uit softwarelicenties nam in deze periode toe met 27 procent. De verkoop van database-licenties steeg zelfs met 41 procent. De omzet in Europa ontwikkelde zich minder gunstig dan in de rest van de wereld: deze bleef steken bij 26 procent. Dit is overigens een verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar toen de groei in Europa 23 procent bedroeg.
In het afgelopen kwartaal deed Oracle een aantal volgens eigen zeggen belangrijke aankondigingen: een strategie ten behoeve van Internet, versie 7.3 van de database en een strategie voor ontwikkelingen op basis van Windows NT 4.0.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.