'IT veelbelovende sector in economie'

De 'informatietechnologie' is voor beleggers een veelbelovende sector in de Nederlandse economie. Na een moeilijke periode is de autonome groei van bedrijven in deze branche spectaculair.

Desondanks blijft het risico hoog als gevolg van snelle veranderingen in de vraag. Dit stelt ING Barings in een zojuist gepubliceerd rapport over Nederlandse IT-bedrijven. De beleggingsafdeling van de bank analyseert de vijf grotere fondsen: Cap Gemini, CMG, Getronics, Ordina en Simac. Opvallende afwezige is Baan Company.
Barings is eveneens positief over de kansen voor de middellange termijn. Gegeven deze positieve vooruitzichten mogen de genoemde beursfondsen tot 2000 stuk voor stuk rekenen op jaarlijkse groeicijfers van meer dan 10 procent. Bij Simac wordt zelfs rekening gehouden met een groei van bijna 25 procent per jaar. De analisten van de bank raden aan nu aandelen van Cap Gemini, Ordina en Simac te kopen. Het risico is echter hoog bij de twee laatstgenoemde bedrijven. Cap Gemini wordt gezien als een veilige belegging.
 
Geschatte jaarlijkse omzetgroei
(bron ING Barings, oktober 1996)

AandeelAdviesTot 1998
(procent)
Tot 2000
(procent)
Cap Geminikopen12,311,3
CMGvasthouden18,715,3
Getronicsvasthouden15,513,3
Ordinakopen19,215,5
Simackopen30,424,2
.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.