Minder winst voor Rood Testhouse

Rood Testhouse, gespecialiseerd in het testen van chips, heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt. In deze periode werd een netto resultaat van 780.000 gulden behaald tegen 1,1 miljoen gulden een jaar eerder. Medio juni zag Rood dit al aankomen.

Bij de Franse vestiging duurt het herstel langer dan was verwacht. Ook de tegenvallende groei in de chipindustrie werkt door op Rood Testhouse, dat als grote opdrachtgevers Siemens, Motorola en Vanguard (Taiwan) heeft. De directie verwacht voor de rest van het jaar slechts een geringe winst. De snel wisselende marktomstandigheden in de halfgeleiderindustrie maken het moeilijk een goede prognose te doen.
De omzet steeg in de eerste zes maanden van dit jaar weliswaar met 24,5 procent tot 62,7 miljoen gulden, maar dit komt voornamelijk door de toegenomen materiaalwaarde van de elektronische componenten ten opzichte van de gefactureerde waarde van de verrichte diensten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.