Managed hosting door True

Asmi wil ook notering beurs Amsterdam

 

Advanced Semiconductors Materials International (Asmi) te Bilthoven gaat een notering aanvragen op de Amsterdamse effectenbeurs. Nog dit jaar valt de komst te verwachten aan het Damrak.

Momenteel staat deze leverancier van apparatuur voor de halfgeleider-industrie alleen genoteerd aan de New Yorkse schermenbeurs Nasdaq. Een meerderheidsbelang van Asmi, Asm Pacific Technology, heeft een notering in Hongkong. Asmi hoopt met een notering te Amsterdam meer aandeelhouders te vinden in de kring van pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en andere institutionele beleggers. Veel van deze grote beleggers mogen alleen maar in Europese aandelen stappen.
De producent van halfgeleiderapparatuur had een gunstig resultaat over het eerste halfjaar. Voor de tweede helft zijn de verwachtingen iets minder hoopvol. Een van de belangrijkste afnemers, Micron Technology, is momenteel zeer terughoudend met investeringen. De onderneming wordt vaak verward met vroegere zusterbedrijf Asm Lithography te Veldhoven, datwafersteppers vervaardigt. Asmi maakt apparatuur voor bewerkingen op silicium schijfjes. Ook vervaardigt ze machines die bewerkingen uitvoeren op de chips in wording, nadat ze uit de silicium schijfjes zijn gehaald. Zowel Asmi als Asm Lithography zijn voormalige Philips-dochters.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/198789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×