Tripple P gaat inkrimpen

Triple P is diep in de rode cijfers terecht gekomen. Voor het derde kwartaal wordt voorlopig een verlies voorzien van 24 miljoen gulden, inclusief een buitengewone last van 16,5 miljoen gulden voor een vergaande reorganisatie.

De definitieve cijfers moeten nog komen. Deze reorganisatie moet op jaarbasis 23 miljoen gulden aan kosten schelen. Van de 1350 man personeel zullen er 225 werknemers verdwijnen. Triple P wil het personeelsbestand in Nederland met 160 mensen inkrimpen. Momenteel heeft men hier nog 700 werknemers. Bij Triple P-bedrijven in België, Duitsland en Frankrijk worden nog eens 65 banen geschrapt.
Verder worden drie verliesgevende onderdelen in de etalage gezet. Bij een omzet van 23 miljoen gulden boekte dit trio een verlies van 3,5 miljoen gulden. Twee andere bedrijfsonderdelen, samen goed voor een omzet van 8 miljoen gulden, staan eveneens te koop. Een van de problemen waarmee nu wordt geworsteld, is de tegenvallende groei van de omzet. In het derde kwartaal van dit jaar bleef de omzet steken op 77 miljoen gulden. In het derde kwartaal van 1995 bedroeg die nog 81,8 miljoen gulden. De software voor de gezondheidszorg waarmee Triple P een grote klapper dacht te maken, heeft tot nog toe enorm verlies opgeleverd. Het kostte de onderneming veel moeite een administratiepakket voor ziekenhuizen ook onder piekbelasting feilloos te laten werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.