Resultaat Roccade 58 procent lager

De Roccade Informatica Groep heeft het bedrijfsresultaat over de eerste helft van dit jaar met 58 procent zien dalen tot 10,1 miljoen gulden. In dezelfde periode een jaar eerder werd nog 24,3 miljoen gulden verdiend.

De Roccade-top spreekt van een teleurstellend resultaat. Over heel 1996 zal het bedrijfsresultaat dan ook lager zijn dan het afgelopen jaar. De nettowinst zal het peil van 1995 wel kunnen behouden, omdat de buitengewone lasten in verband met de gedeeltelijke overname van Raet (samen met Getronics) volledig voor rekening van vorig jaar komen.
Hoewel maatregelen zijn getroffen verwacht het concern pas volgend jaar hiervan de vruchten te plukken. Zoals bekend wil de overheid haar aandelen Roccade verkopen aan een kandidaat uit het bedrijfsleven. In de race hiervoor zijn ondermeer Getronics, EDS, KPN en CSC. Op gebied van de centrale overheid kampen enkele projecten die voor eigen rekening en risico zijn ontwikkeld, met tegenslag. Het bedrijfsresultaat wordt hierdoor eenmalig negatief beïnvloed. Opvallend is de enorme stijging van de lonen en salarissen. In de eerste helft van het jaar nam het aantal medewerkers toe met 10 procent. Vergeleken met een jaar geleden is de post lonen en salarissen echter met bijna 30 procent gestegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.