Neways stel winstprognose bij

Neways (professionele elektronica) is een eind gevorderd met het oplossen van de problemen bij de Duitse fabrieken die eind vorig jaar van Philips Industrial Electronics werden overgenomen.

Het kostenpeil is de afgelopen tijd flink teruggebracht. Dit bleek vorige week woensdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering van Neways. Aanvankelijk leken de nieuw overgenomen bedrijven het goed te doen. In juni van dit jaar stelde Neways de winstverwachting voor 1996 naar boven toe bij. Maar in oktober bleek men veel te optimistisch te zijn geweest. Inmiddels is de winstprognose bijgesteld tot 6 miljoen gulden; ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar.
Verder werd tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend dat Neways-oprichter Meulensteen tijdelijk weer de touwtjes in handen neemt. Grootaandeelhouder Meulensteen die twee jaar geleden met pensioen ging, treedt op in plaats van de ir J.P.H. Iding. Laatstgenoemde is al enige tijd door ziekte geveld. Meulensteen kondigde aan dat Neways binnenkort van Nuenen naar Eindhoven verhuist. Ook dit remt de omzetontwikkeling enigszins.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.