Winst Asmi 70 procent lager

leverancier van apparatuur voor de chipindustrie, Asm International (Asmi), heeft over het derde kwartaal een winst behaald van 6,8 miljoen gulden. Dat is 71 procent minder dan in dezelfde periode van 1995, toen nog 23,3 miljoen gulden werd verdiend.

Topman A. del Prado had al eind juli gewaarschuwd dat de vraag vanuit de chipindustrie terugliep.
De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 28 procent tot 126,8 miljoen gulden. Een tegenvaller was dat de Amerikaanse chipproducent Micron Technology, normaal een heel goede klant, een grote order annuleerde. Toeleveraars aan de chipindustrie hebben last van een cyclisch orderverloop. De eerste twee kwartalen waren zonder meer gunstig, het derde kwartaal was dus een stuk minder. Naar verwachting zal het laatste kwartaal weer een verbetering laten zien.
Door het goede eerste halfjaar behaalde het Bilthovense bedrijf in de eerste negen maanden een winststijging van 34 procent tot 61,2 miljoen gulden. De omzet steeg in die periode met 4 procent tot 497,4 miljoen gulden. Onlangs kondigde Asmi aan een notering te willen aanvragen aan de Amsterdamse effectenbeurs. Het bedrijf zit al op de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.