MacOs pas in 1998 goed inzetbaar

Apple Computer heeft gisteren nadere details vrijgegeven over het nieuwe besturingssysteem dat Steve Jobs op basis van Nextstep voor de Macintosh gaat ontwikkelen.

Zoals gisteren gemeld heeft Apple voor 400 miljoen dollar Next overgenomen om zo in het bezit te komen van het besturingssysteem Nextstep. Het nieuwe MacOS zal in het vierde kwartaal van 1997 in een beta-versie beschikbaar komen, maar het zal nog tot in 1998 duren voordat het overweg kan met bestaande MacOS-applicaties. Het systeem zal in eerste instantie alleen draaien op Apple's Power PC-systemen. Of het ook geschikt gemaakt zal worden voor de 68000 zal afhangen van hoe overdraagbaar de software is. Een Apple-woordvoerder verwacht echter dat het compatibel zal worden met System 7.
Om de continuïteit voor bestaande gebruikers te garanderen, kiest Apple voor een twee-sporen beleid. Zo komt er in januari een nieuwe, krachtigere versie van System 7 - codenaam Harmony - beschikbaar. De volgende belangrijke release volgt daarna in juli. Deze versie, met de codenaam Tempo, zal ondermeer een multi-threaded zoeksysteem bevatten. Daarna moet de integratie met het nieuwe besturingssysteem gerealiseerd worden. Door de acquisitie van Next is de samenwerking met Be definitief van de baan. Voorts zal de komende weken bekeken worden of Apple zich ook op andere platformen zal gaan richten (Next levert namelijk ook Step voor de Pentium and OpenStep voor Windows NT op Intel).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.