Recordjaar voor Microsoft

Microsoft kan terugkijken op een succesvol 1996. De aandelenkoers van de software-gigant eindigt dit jaar op iets meer dan 80 dollar. Hoewel dit ongeveer evenveel is als wat eind 1996 voor een aandeel betaald moest worden, is door een splitsing eerder dit jaar, de waarde ervan met ruim 90 procent gestegen.

Voor Bill Gates, de rijkste man van Amerika, betekent dit dat zijn persoonlijk vermogen in het bedrijf toenam van 12,4 naar 23,6 miljard dollar. Dit meldt het persbureau Reuters.
En hoewel analisten niet verwachten dat Microsoft dit record in 1997 zal evenaren, zijn de vooruitzichten voor het nieuwe jaar gunstig. Zo komt Microsoft begin 1997 met de officiële vrijgave van het al langer in beta-versie in omloop zijnde kantoorpakket Office 97 (de belangrijkste omzetbron van het bedrijf). Ook komt er nieuwe netwerksoftware voor de Internet-markt, evenals een nieuwe Internet-browser (halverwege 1997) die het uiterlijk van de desktop sterk zal veranderen. Upgrades van Windows 95 en Windows NT staan voor eind 1997 gepland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.