Inhoud verspreiden via Java-applets

Het jonge Internet-bedrijfje Marimba, opgezet door vier leden van Sun's oorspronkelijke Java-ontwikkelteam, heeft twee complementaire produkten geïntroduceerd voor het efficiënt verspreiden van multimedia documenten.

Castanet is een in Java geschreven Internet broadcast systeem waarmee ontwikkelaars TV-achtige inhoud, rijk aan animaties engraphics, over het Web kunnen verzenden zonder beperkingen ten aanzien van bandbreedte, browsers of platforms. Het programma Bongo maakt het daarbij mogelijk grafische interfaces voor Java-applets te maken en deze op te nemen in de via Castanet gedistribueerde applicaties.
Castanet is opgebouwd rond de modules Transmitter and Tuner. De client-applicatie Tuner werk op de achtergrond als de kanalenkiezer van een televisie. Op door de gebruiker vastgelegde tijdstippen zoekt de Tuner contact met de Transmitter, die vervolgens de Java-applets en de inhoud naar de gebruiker verzend. Via een speciaal Applications Distribution Protocol wordt ervoor gezorgd dat alleen de werkelijk gewijzigde data wordt verzonden, waardoor de bijwerktijd zo kort mogelijk gehouden wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.