Next lijdt al jaren verlies

Het voor 400 miljoen dollar door Apple Computer opgekochte Next Software lijdt al minstens drie jaar verlies. Dit blijkt uit interne Next-documenten, waaruit The Wall Street Journal vandaag citeert.

In 1995, het laatste volledige jaar waarover cijfers beschikbaar zijn, draaide Next een netto verlies van 801 duizend dollar bij een omzet van 46,8 miljoen dollar. Over de eerste zes maanden van 1996, zou het verlies op 8,5 miljoen dollar bij een omzet van 21,7 miljoen liggen. In 1994 zou nog een winst gemaakt zijn van 1 miljoen dollar, maar dat was alleen mogelijk door een eenmalige software-licentie-regeling ter waarde van 17,5 miljoen dollar met onder andere Sun Microsystems.
In dit licht verbazen analisten zich erover dat Apple bereid was vier maal zoveel voor Next neer te tellen dan men over had voor Be Inc, een andere producent van besturingssoftware waarmee overname-gesprekken liepen. Apple rechtvaardigde dit hoge bedrag, tijdens de bekendmaking van de overname, met het argument dat het bij Next om een 'goedlopende onderneming' ging 'die zijn bestaansrecht bewezen had'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.