AT&T snijdt fors in personeelsbestand

De telecommunicatiereus AT&T gaat om efficiënter en concurrerender te opereren drastisch snijden in het 300.000 mensen tellende personeelsbestand.

De splitsing van AT&T in drie, los van elkaar opererende, ondernemingen zal bovenop de 8500 banen die bij Global Information Solutions verloren gaan, nog eens 40.000 mensen hun baan kosten. Omdat maar een beperkt deel vrijwillig wil opstappen, worden ongeveer 30.000 gedwongen ontslagen verwacht.
In Nederland zijn inmiddels 50 van de 550 banen geschrapt. Voor de Nederlandse AT&T-bedrijven waar 4300 mensen werken, zullen de gevolgen van de reorganisatie overigens beperkt blijven. Dat komt omdat Network Systems (3500 werknemers) te Hilversum en Huizen al een zelfstandig onderdeel vormt.
Het nieuwe AT&T moet terug van 127.000 naar 110.000 werknemers. Een groot aantal onderdelen staat aan de vooravond van herstructureringen. Zo zullen verschillende online-diensten worden vervangen door op Internet gebaseerde technische platformen. 'Systems and Technology' moet haar personeelsbestand met 23.000 verminderen tot 108.000 werknemers. AT&T zal voor de reorganisatie een voorziening voor belastingen van 6 miljard dollar treffen. Deze komt ten laste van het vierde kwartaal. Dit drukt het nettoresultaat over deze periode met ongeveer 4 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.