Overname Illustra gouden greep Informix

Hoewel het integreren van de object-georiënteerde database-technologie van Illustra in de produkten van Informix geen eenvoudige taak is, mag de overname van dit in Oakland, Californië, gevestigde bedrijf een gouden greep genoemd worden.

Volgens IT-adviesbureau Gartner Group geeft het Informix potentieel een voorsprong op concurrenten als Oracle, IBM en Sybase.
Voor Informix betekent de acquisitie dat het de beschikking krijgt over technieken om complexe en ongestructureerde data te beheren via een uitbreiding van het relationele model en gebruik van de Standard Query Language (SQL). "Hoewel puur object-georiënteerde technologie ook de mogelijkheid geeft complexe dataformaten te hanteren, vinden wij de relationele extensies een superieure oplossing", aldus Gartner.
Men noemt de door Informix betaalde prijs van rond de 385 miljoen dollar hoog. "Maar dereturn on investment moet dan ook niet op de traditionele wijze bekeken worden: het duidt veel eerder op de ambitie van Informix om toonaangevend te zijn in de volgende eeuw." Overigens zal de integratie van de technologie nog minimaal een jaar tot twee jaar vergen, aldus Gartner. Pas over anderhalf jaar zullen de eerstevalue added resellers van Informix met applicaties op de markt komen die gebruik maken van de Illustra-produkten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.