Wederom sneller VS-systeem Wang

Ondanks de (financiële) problemen die het zelf produceren van 'gesloten' hardware het voormalige Wang Laboratories opleverde, brengt het voortgezette bedrijf wederom een nieuw topmodel op de markt met de type-aanduiding VS 16000. De machine werd gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie aan de Nederlandse klanten voorgesteld.

Uit marktonderzoek zou gebleken zijn dat veel VS-gebruikers de overstap naar 'open' systemen vooralsnog te omslachtig en kostbaar vinden. Bovendien zou het eigen personeel veelal te weinig kennis en ervaring hebben met deze nieuwe omgevingen. Daaruit is de behoefte aan een zwaardere processor ontstaan, aldus een bericht inWGN Aktueel, het blad van de gebruikersvereniging.
Behalve een nieuwe minicomputer, werd op de bijeenkomst tevens ingegaan op andere ontwikkelingen rond de VS-serie. Zo werkt het bedrijf aan een nieuwe versie van het besturingssysteem, bouwt het eengateway naar Microsoft Exchange en vinden er verbeteringen plaats aan randapparatuur en de integratie met Unix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.