Managed hosting door True

Dun & Bradstreet wil software-divisie kwijt

 

Informatieleverancier Dun & Bradstreet splitst zich op in drie autonome ondernemingen. Het kennelijk te groot geworden bedrijf zoekt bovendien een koper voor de software-divisie.

Deze divisie is vooral bekend van de financiële en logistieke applicaties voor mainframes en, sinds pakweg een jaar, voor 'open' platformen op basis van de database van Sybase.
Volgens Karel Kinders, de recentelijk benoemde algemeen directeur van D&B Software (DBS), past zijn divisie niet langer bij één van de drie nieuw te vormen ondernemingen. Volgens de Amerikaanse wet mag een dergelijke opdeling slechts resulteren in drie autonome bedrijven. Dit zijn Cognisant, een informatieleverancier voor de gezondheidszorg; D&B Corporation, verschaffer van financiële informatie over en aan het bedrijfsleven; en AC Nielsen, het marktonderzoeksbureau voor de levensmiddelenhandel.
DBS, met een omzet van zo'n 350 miljoen dollar, wordt dus verkocht. In de markt doen geruchten de ronde als zou Computer Associates, SAP of zelfs het Nederlandse Baan Company belangstelling hebben. Kinders zegt hierover nog niets te weten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/198969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.