Cics voor AIX fors duurder

IBM wijzigt de prijzen van Cics voor AIX. Waar voorheen de prijs bepaald werd aan de hand van de capaciteit van de server, wordt deze in het vervolg vastgesteld naar het aantal eindgebruikers.

Voor grote afnemers - met meer dan 1000 werkplekken - betekent dit een forse prijsverhoging van rond de 1,5 tot 3 miljoen gulden. De meeste van hen gebruiken Cics voor AIX alsgateway naar het mainframe. Dit meldt het IT-adviesbureau Meta Group. Een dergelijke stap van een leverancier is volgens dit bureau illustratief voor de problemen waarmee client/server-gebruikers te maken krijgen. Het adviseert dan ook afspraken met leveranciers voor de lange termijn vast te leggen.
Overigens onderhandelt IBM per geval over de nieuwe prijsstructuur om al te forse verhogingen te voorkomen. Bovendien verwacht Meta dat het algehele prijsniveau voor AIX-software in de tweede helft van dit jaar fiks verlaagd zal worden. Alternatieven voor Cics voor AIX worden ondermeer aangeboden door Bull, Hewlett-Packard en Microfocus. "Hoewel het betalen per gebruiker in veel gevallen aantrekkelijk is, moet opgepast worden voor door de leverancier geïnitieerde veranderingen in de prijsbepaling. Deze zijn namelijk steeds bedoeld om de omzet te verhogen", aldus Meta Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.