Cyber Angels waken over Internet

De grote angst van veel Amerikaanse leerkrachten is het ongebreideld surfen van hun leerlingen op Internet. Dat bleek vorige maand tijdens Tel*Ed, een internationale onderwijs-Internet-conferentie in Florida.

Er worden dan ook verschillende initiatieven genomen om kinderen te vrijwaren van sexuele en andersoortige uitspattingen op Internet. Het opmerkelijkste initiatief is dat van de Guardian Angels, de uit de Amerikaanse jeugdgangs voortgekomen burgerwachten. De Guardian Angels hebben een nieuwe tak opgericht: de Cyber Angels. Dit nadat berichten waren binnengekomen over gevallen waarbij pedofielen inchat-areas voor jeugdigen kinderen trachtten te verleiden. Ook zijn er voorbeelden bekend van bedreiging via Internet.
De Cyber Angels accepteren de ruige gebieden op Internet, maar houden graag een oogje in het zeil. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze minimaal twee uur per week hun Cyber-burgerplichten vervullen door over Internet te surfen op zoek naar plekken die niet door de beugel kunnen. Soms krijgen ze aanwijzingen van het hoofdkwartier. De Cyber Angels kijken ook uit naar cyberterrorisme, zoals het ontwikkelen van computervirussen, softwarepiraterij of fraude met creditcards. Misbruik van het net, waarbij wetten worden overtreden, melden de Cyber Angels aan de lokale politie. Het is de bedoeling op het World Wide Web een register te openen met informatie over Cybernet-criminals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.