1995 was jaar van de overnames

Nimmer werden er in Europa zoveel acquisities en samenwerkingen aangekondigd als in 1995. In dat jaar telde het bureau Regent Associates - gespecialiseerd in het in de gaten houden van dergelijke transacties - maar liefst 348 overnames en samenwerkingen. Toch verwachten de analisten dat 1996 een nog hogere score zal opleveren.

De totale waarde van de transacties becijfert Regent op zo'n 6,5 miljard pond. Dit is een groei van bijna 50 procent ten opzichte van 1994.
De grootstedeal van vorig jaar was die van Cable & Wireless. Dit bedrijf nam een belang van 45 procent in Vebacom (Duitsland) en betaalde hiervoor 852 miljoen pond. Nummer twee was de overname van SBC Cablecomms door Telewest. Deze overeenkomst vertegenwoordigde een waarde van 679 miljoen pond.
Het grootste aantal overeenkomsten werd gesloten in de sectoren software en dienstverlening. Transacties in de telecommunicatiesector daarentegen vertoonden de grootste toename, evenals de hoogste waarden per acquisitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.