Cadence sleept Avant voor de rechter

Cadence Design Systems, gespecialiseerd in electronic design automation (eda), heeft het bedrijf Avant Corp., ontsproten uit een fusie van Arcsys en Integrated Silicon Systems, en vier vroegere Cadence-medewerkers voor het gerecht gedaagd.

De aanklacht luidt: verduistering van handelsgeheimen, schending van het copyright, samenzwering en andere illegale handelingen. De officier van justitie van Santa Clara heeft inmiddels beslag laten leggen op de administratie en alle hard- en software van Avant.
Volgens Joseph Costello, president van Cadence, is er onomstotelijk bewijs dat de eda-produkten van Avant zijn samengesteld op basis van de broncode die Cadence gebruikt voor zijn eda-software. Deze broncode, intellectueel eigendom van Cadence, zou ontvreemd zijn door vier medewerkers die vroeger bij Cadence werkten en daarna naar Avant zijn overgestapt. De aanklacht van Cadence gaat vergezeld van een verklaring van een verkoper die zowel zaken doet met Cadence als met Avant. Hij vergeleek het Cadence-produkt Cell3 Ensemble met het nog te verschijnen Arccell XO van Avant en vond meer dan 4000 identieke rijen van alfanumerieke karakters (strings). Ook kwamen in het Avant-produkt precies dezelfde spelfouten voor als in Cell3 Ensemble.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.