Managed hosting door True

Cadence sleept Avant voor de rechter

 

Cadence Design Systems, gespecialiseerd in electronic design automation (eda), heeft het bedrijf Avant Corp., ontsproten uit een fusie van Arcsys en Integrated Silicon Systems, en vier vroegere Cadence-medewerkers voor het gerecht gedaagd.

De aanklacht luidt: verduistering van handelsgeheimen, schending van het copyright, samenzwering en andere illegale handelingen. De officier van justitie van Santa Clara heeft inmiddels beslag laten leggen op de administratie en alle hard- en software van Avant.
Volgens Joseph Costello, president van Cadence, is er onomstotelijk bewijs dat de eda-produkten van Avant zijn samengesteld op basis van de broncode die Cadence gebruikt voor zijn eda-software. Deze broncode, intellectueel eigendom van Cadence, zou ontvreemd zijn door vier medewerkers die vroeger bij Cadence werkten en daarna naar Avant zijn overgestapt. De aanklacht van Cadence gaat vergezeld van een verklaring van een verkoper die zowel zaken doet met Cadence als met Avant. Hij vergeleek het Cadence-produkt Cell3 Ensemble met het nog te verschijnen Arccell XO van Avant en vond meer dan 4000 identieke rijen van alfanumerieke karakters (strings). Ook kwamen in het Avant-produkt precies dezelfde spelfouten voor als in Cell3 Ensemble.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×