Standaard voor schermvullende video

Toshiba heeft zich samen met een aantal concurrenten gebonden aan een nieuwe standaard voor schermvullende full-motion video.Toshiba wil de voorgestelde technologie, Zoomed Video, toepassen in toekomstige notebooks.

Basis van de nieuwe standaard is de Zoomed Video Port (ZV Port), een variant op de bekende Pcmcia-interface, die gecombineerd wordt met een nieuw type PC Card (de ZV Port Card). Deze kaart maakt een directe koppeling met de grafische adapter en de geluidskaart. Voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is grote hoeveelheden multimedia-gegevens door de centrale processor of systeembus te loodsen.
Toshiba hoopt op een snelle doorbraak van de standaard. Omdat alle specificaties open zijn, is de kans groot dat er snel wereldwijde acceptatie komt. Meerdere fabrikanten hebben al positief gereageerd. PC Card-fabrikanten als Sigma Design, Margi System, Sony, Toshiba, Quadrant en Paragon doen mee. VGA-fabrikanten als S3, Cirrus Logic, Chips & Technologies en Trident zijn ook van de partij. De Mpeg-chip wordt geleverd door ondermeer C. Cube, Zoran en Toshiba.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.