Managed hosting door True

Standaard voor schermvullende video

 

Toshiba heeft zich samen met een aantal concurrenten gebonden aan een nieuwe standaard voor schermvullende full-motion video.Toshiba wil de voorgestelde technologie, Zoomed Video, toepassen in toekomstige notebooks.

Basis van de nieuwe standaard is de Zoomed Video Port (ZV Port), een variant op de bekende Pcmcia-interface, die gecombineerd wordt met een nieuw type PC Card (de ZV Port Card). Deze kaart maakt een directe koppeling met de grafische adapter en de geluidskaart. Voordeel hiervan is dat het niet meer nodig is grote hoeveelheden multimedia-gegevens door de centrale processor of systeembus te loodsen.
Toshiba hoopt op een snelle doorbraak van de standaard. Omdat alle specificaties open zijn, is de kans groot dat er snel wereldwijde acceptatie komt. Meerdere fabrikanten hebben al positief gereageerd. PC Card-fabrikanten als Sigma Design, Margi System, Sony, Toshiba, Quadrant en Paragon doen mee. VGA-fabrikanten als S3, Cirrus Logic, Chips & Technologies en Trident zijn ook van de partij. De Mpeg-chip wordt geleverd door ondermeer C. Cube, Zoran en Toshiba.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199045). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×