Wordperfect deze week naar Corel

Wordperfect Corporation, een dochteronderneming van Novell, wordt waarschijnlijk deze week verkocht aan Corel. De directie van Corel bevestigt het bestaan van vergaande onderhandelingen maar wil geen details prijsgeven.

zou voor Wordperfect slechts een bedrag van 50 miljoen dollar betaald hoeven te worden. Dit is laag vergeleken met de 1,4 miljard (in een aandelenruil) die Novell in maart 1994 voor de tekstverwerkerleverancier neertelde. Het Canadese Corel denkt met WP zijn inkomsten te kunnen spreiden. Nu is het bedrijf vooral een 'one product company' met als hoeksteen het tekenpakket Coreldraw. Door bijvoorbeeld WP-produkten te bundelen met Coreldraw en het dtp-pakket Ventura (ook een acquisitie) zou men een krachtige 'suite' kunnen uitbrengen. Voor Corel, een betrekkelijk kleine speler met een omzet van bijna 200 miljoen dollar, is bovendien de grote Wordperfect-gebruikersgroep interessant. Wereldwijd zijn dat er zo'n twintig miljoen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.