Silicon Graphics komt met WWW-bundel

Speciaal voor de markt van ontwerpers voor het World Wide Web brengt SGI een bundel van soft- en hardware op de markt voor een prijs van net geen 30.000 gulden.

Behalve een volledig uitgerust Iris-werkstation, ontvangt de koper een keur aan softwarepakketten, die het ontwerpen van pagina's eenvoudiger maken. Dit systeem heet Indy Studio. Overigens biedt SGI een 'kale' Iris aan vanaf zo'n 14.000 gulden. Tegelijk hiermee kondigt Silicon Graphics (SGI) een vrijwel volledige vernieuwing van zijn leveringsprogramma aan. Zo introduceert men ondermeer twee nieuwe risc-processoren van dochteronderneming Mips Technologies - de goedkope R5000 en destate-of-the-art R10000.
Andere produkten, die profiteren van de 64 bits R10000, zijn de supercomputer Power Challenge en de grafische desktop-lijn Indigo Impact. Op de zakelijke markt gericht zijn de Challenge-servers, die ondermeer uitgerust worden met deze nieuwe processor. De relatief goedkope R5000-processor, ook 64 bits, zal zijn weg eveneens vinden in de Challenge-serie, maar ook in de grafische Iris-werkstations, het 'instapmodel' van deze fabrikant. Tezamen met de nieuwe hardware introduceert SGI versie 6.2 van de eigen Unix-implementatie, Irix. Aan de bovenkant van het aanbod introduceert men de Onyx Infinite Reality. Dankzij een volledige herziening van het ontwerp van deze grafische supercomputer beweert SGI dat dit systeem maximaal 100 keer zo snel is als zijn voorganger, de Onyx Reality Engine 2. De Infinite Reality moet ondermeer in staat zijn 10 miljoen polygonen per seconde te berekenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.