Mastercard en Visa werken aan beveiliging

MasterCard en Visa hebben de handen ineengeslagen bij het maken van veiligheidsvoorschriften voor financiële transacties op open netwerken zoals Internet.

-organisaties willen een algemeen geldende veiligheidsstandaard ontwikkelen. Bij de nieuwe specificatie, 'Secure Electronic Transactions (SET)' genaamd, zijn eerdere individuele pogingen in elkaar geschoven. Visa en Mastercard menen dat hun nieuwe standaard het betalen met een plastic kaart bij online transacties net zo veilig en eenvoudig maakt als het betalen in de winkel.
Beide organisaties zullen de specificaties binnenkort op hun Web-site bekend maken. Na een periode waarin commentaar kan worden geleverd, zal de gemeenschappelijke specificatie in het tweede kwartaal van dit jaar worden uitgetest. Visa en Mastercard verwachten dat al in het vierde kwartaal veilig kan worden betaald voor transacties via Internet. Men heeft zich al verzekerd van de medewerking van een aantal ondernemingen, waaronder IBM, Microsoft en Netscape. De speciale versleutelingstechniek is afkomstig van RSA Date Security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.