Spindler ruimt veld bij Apple

Wat menigeen al eerder verwachtte is eind vorige week dan toch gebeurd; Michael Spindler is bij Apple Computer de laan uitgestuurd. Hij moet het veld ruimen voor Gilbert Amelio, topman van National Semiconductor.

Het verlies dat Apple Computer over het laatste kwartaal van 1995 leed, is Spindler, die een jaar geleden het roer van John Sculley overnam, noodlottig geworden. De directie besloot tijdens een spoedvergadering Spindler te vervangen. Het wordt de Duitser verweten dat een duidelijke strategie ontbrak.
Amelio heeft zijn sporen verdiend bij National Semiconductor en de halfgeleiderdivisie van Rockwell International. Beide ondernemingen haalde hij uit de verliezen. Ook bij Apple krijgt hij de taak een ommekeer te bewerkstelligen. Het zoeken naar een fusiepartner zou met zijn benoeming voorlopig in de ijskast worden gezet, zo wordt aangenomen. Amelio zou deze functie niet hebben aanvaard als Apple verkocht werd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.