Internet geen bedreiging voor uitgevers

Uitgevers van professionele, juridische en wetenschappelijke informatie worden niet direct bedreigd door Internet en andere online-systemen.

Wel zal de rol van de uitgever, als poortwachter die bepaalt wat er wordt gepubliceerd, veranderen. Dit concludeert de research-afdeling van Deutsche Morgan Grenfell in een rapport over de gevolgen van Internet voor de uitgeverij Wolters Kluwer. Juist in een tijd van informatie-overvloed kunnen de uitgevers hun functie waarmaken, stelt het rapport.
Hoe uitbundiger de stroom informatie, des te belangrijker de rol van de uitgever wordt. Deze kan het kaf van het koren scheiden, de kopij redactioneel bewerken en de stof samenvatten. Maar nog belangrijker is de status die een bepaald (wetenschappelijk) blad heeft. Opname van een artikel in zo'n publikatie betekent dat aan zekere kwaliteitseisen is voldaan. De reputatie van een blad wordt belangrijker in een markt vol verwarring. De sleutel tot het succes van uitgevers ligt bij de controle over de inhoud. Als de uitgevers de 'content' blijven bezitten, dan zullen ze ook de controle houden over de wijze van verspreiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.