CA en Fujitsu met object-georiënteerd dbms

In een gezamenlijke aankondiging doen Computer Associates en Fujitsu kond van de 'geboorte' van Jasmine, een volgens de leveranciers object-georiënteerde database, die "zeer geschikt is voor het snel bouwen van commerciële applicaties voor multimedia, client/server, intranet en internet".

Jasmine is een combinatie van de objecttechnologie van Fujitsu en de database en gebruikersinterface van CA. Behalve de grafische en internet-faciliteiten, is rekening gehouden met de eisen voor zakelijk gebruik: beschikbaarheid, beveiliging en beheer.
Jasmine leent zich ondermeer voor het bouwen van elektronische catalogi, kiosken, klantondersteuning en van branche-specifieke toepassingen in sectoren als de financiële wereld, de farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. Eén van de mogelijkheden is om met Jasmine, in combinatie met de bijgeleverdebrowser, Internet-achtige applicaties te bouwen. Daartoe ondersteunt de database een aantal (bijna-) standaarden van deze wereld: html (hypertext markup language), de programmeertaal Java van Sun en Visual Basic van Microsoft. CA stelt gratis een ontwikkelomgeving beschikbaar aan softwarehuizen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.