Attachmate koppelt intranet aan Internet

Van oudsher gespecialiseerd in het koppelen van PC's aan grotere centrale systemen werkt software-fabrikant Attachmate momenteel aan een nieuw imago. De onderneming wil zich graag profileren als de kampioen van het 'Intranet'.

De overname van Wollongong, producent van software die gebruikers vanaf hun desktop toegang geeft tot zowel Internet als het netwerk van hun bedrijf, past in deze strategie. Voor Attachmate is het duidelijk dat het World Wide Web enorme communicatiemogelijkheden biedt. Attachmate ziet goede kansen deze web-technologie binnen bedrijfsorganisaties te implementeren
Tusssen Intranet en Internet bestaan in technologisch opzicht nauwelijks verschillen. Beide gebruiken dezelfde hulpmiddelen, technieken en produkten. Zowel Internet als Intranet werken volgens de TCP/IP netwerk-protocollen. Een belangrijk verschil tussen Internet en Intranet is dat veel bedrijfsgegevens niet voor het publiek toegankelijk mogen zijn. Attachmate komt binnenkort met zakelijke software op de markt voor de creatie van degelijke Intranets. Hiermee krijgen de gebruikers eenvoudig toegang tot zakelijke informatie die zij vervolgens kunnen delen, aanpassen en uitwisselen. Dit vindt plaats, ongeacht of die informatie zich nu op Internet of binnen de eigen organisatie bevindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.