Philips en Sony komen met CD-Extra

Philips en Sony komen binnenkort met een CD-Extra voor multimedia-PC's. Beide elektronicaconcerns gaan de marketing van de 'Enhanced Music CD', die de gewone CD-audio-sporen combineert met CD-Rom-data op een schijfje van 12 cm, onder de nieuwe naam CD-Extra voortzetten.

Daarmee wordt de oude benaming CD-Plus verlaten. Het CD-Rom gedeelte, dat aan het buitenste deel van het schijfje zit, bevat informatie als videoclips, foto's, animatie en tekst. Philips heeft dit tijdens de Milia-beurs te Cannes aangekondigd.
Verder bleek Philips tijdens de beurs nog steeds in CD-I vertrouwen te hebben. Ruim 35 nieuwe titels werden aangekondigd: van spelletjes tot meer educatieve amusementsprogramma's. Daarnaast maakte de onderneming bekend dat nog dit voorjaar de 'add on', die de CD-I-speler geschikt maakt als Internet-computer, in de Verenigde Staten en Nederland op de markt komt. De benodigde software - op CD-I - en modem-adapter gaan rond de 150 dollar kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.