Internet-software op Compaq-servers

Compaq trekt de banden aan met bouwers van zware netwerkbesturinssystemen en netwerkapplicaties. Samenwerkingsverbanden zijn afgesloten met Microsoft voor met name de back office-programmatuur en met Oracle en SAP.

Internet-serversoftware van verschillende leveranciers wordt standaard meegeleverd. Klanten kunnen kiezen uit MicrosoftsInternet Information Server, de Netscape Commerce Server of Novells Netware Web Server. Met deze software kan men onmiddellijk Internet- of Intranet-servers optuigen. De software van Microsoft en Netscape draaien onder het netwerkbesturingssysteem NT Server, die van Novell draait onder Netware 4.1.
Compaq claimt met haar serversystemen een grote mate van beheersbaarheid van netwerken te kunnen aanbieden. De Insight Manager van Compaq is complementair aan de beheerssoftware van bijvoorbeeld Novell en Microsoft. Duizend parameters van de server-systemen worden voortdurend gecontroleerd op hun optimaal functioneren. Compaq behoort tot de eerste fabrikanten die 'Internet-functionaliteit' als standaardoptie aanbiedt op zijn servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.