28.000 km kabel tussen Europa en Azië

Het bedrijf Flag (Fiberoptic Link Around the Globe) is gestart met het leggen van een kabelsysteem dat Europa, het Midden-Oosten en Azië elektronisch met elkaar verbindt.

Het systeem biedt breedbandige transmissiecapaciteit aan de PTT's en internationalecarriers. In totaal zullen er 120.000 schakelingen worden aangebracht en kunnen er 600.000 simultane gesprekken worden doorgevoerd. Participerende bedrijven in dit globale communicatieproject zijn, naast Flag, Nynex, de Dallah Al Baraka Group, Marubeni, Gulf Associates, Telecom Asia, The Asian Infrastructure Fund, GE Capital Services, AT&T Submarine Systems, KDD Submarine Cable en Cable & Wireless Marine.
Totaal zal het systeem een lengte van 28.000 kilometer overspannen; het overgrote deel van de kabels wordt onder water in de zeebodem ingegraven. Het schip C.S. Nexus heeft het spits afgebeten door ter hoogte van Sicilië de eerste meters onderzeese kabel te leggen. Naar verwachting duurt het twee jaar voordat alle kabels zijn ingegraven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.