Volgens Compaq weinig behoefte aan netwerk-PC

Compaq, de internationale marktleider op PC-gebied, ziet voorlopig geen grote markt voor de nieuwe klasse van goedkope Internet-terminals, ofwel Netwerk PC's (NPC) die Olivetti (Acorn) en Philips gaan uitbrengen.

Aan deze apparaten bestaat vooralsnog weinig behoefte, meent Compaq-topman Eckhard Pfeiffer. Tijdens de presentatie van de nieuwe Compaq-strategie in Londen ging hij zelfs zover om de fabrikanten die wel plannen in deze richting hebben, een gebrek aan realiteitszin te verwijten.
Pfeiffer signaleerde een wereldwijde trend naar meer functionaliteit. Video en drie-dimensionale graphics vragen om krachtiger PC's. De multifunctionele PC zal de Internet-markt domineren en in beweging houden. De rol van de PC verandert van een losstaande 'tool' om de produktiviteit te verbeteren naar een multifunctionele communicatie-poort. Zolang consumenten en zakelijke afnemers steeds meer mogelijkheden willen hebben, zal de 'domme terminal' niet of nauwelijks aanslaan. Op den duur zal dit eenvoudige apparaat wel een plaatsje krijgen in het scala van PC's, maar wanneer dat gebeurt is nog totaal niet te zeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.