Managed hosting door True

Gene Amdahl bouwt supergekoeld mainframe

 

Gene Amdahl, oprichter van de gelijknamige mainframeproducent, werkt met zijn nieuwe onderneming, Commercial Data Servers (CDS), aan supergekoelde mainframes, die compatibel zijn met IBM's S/390.

Dr Amdahl verwacht dat een cryogene cmos-processor 150 miljoen instructies per seconde kan afwerken. De sterkste uniprocessor die op dit moment te verkrijgen is, is de 122 mips snelle Skyline van Hitachi. Dit is een processor, die de twee technologieën - cmos en ecl - combineert.
Na zijn vertrek bij Amdahl was de oprichter betrokken bij verschillende 'start-ups'. Ondermeer wilde hij met Trilogy Systems een computer-op-een-wafer creëren. Na deze mislukking stapte hij in Andor Systems om een midrange S/390-compatibele machine te ontwikkelen. Ook dit initiatief leidde niet tot het gewenste resultaat. Voor zijn jongste poging om IBM dwars te zitten, werkt dr Amdahl samen met Superconductor Technologies, een bedrijf dat eerder werkte aan een supergekoelde Sparc-processor. Deze onderneming beweert nu een order ter waarde van 3 miljoen dollar van CDS ontvangen te hebben voor het produceren van de eerste prototypes van de cryogene S/390-processor.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199333). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×