Nederland in middenmoot Internet-gebruik

Vorig jaar rond deze tijd waren er op de hele wereld zo'n 2,5 miljoen computers met elkaar verbonden via Internet. In januari van dit jaar waren dat er al bijna 5 miljoen.

Een verdubbeling van de populatie in een jaar tijd. Nederland loopt hiermee precies in de pas: niet meer en niet minder groei. Ondanks al het overleg in Den Haag behoort ons land hiermee slechts tot de middenmoot.
Volgens een eigen opgave van de Internet Society groeide het gebruik van Internet in Nederland in 1995 met precies 100 procent. Ons land beschikt nu over 6 Internet-servers per 1000 inwoners. Het moet hiermee landen als Canada, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland laten voorgaan, evenals de koplopers Finland (14 servers per 1000 inwoners) en de Verenigde Staten (12). Dit blijkt ondermeer uit het rapportThe World Wide Web van Computer Technology Research (CTR). Dit onderzoeksbureau verzamelde een groot aantal statistische gegevens over de ontwikkeling van 's werelds grootste computernetwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.