Compuserve gaat naar de beurs

De online informatie-aanbieder Compuserve gaat een zelfstandige notering aan de Newyorkse effectenbeurs tegemoet. Eigenaar H&R Block wil in april zo'n 20 procent van de aandelen herplaatsen.

Deze stap van H&R is waarschijnlijk het gevolg van succesvolle beursintroducties van andere bedrijven, die iets met Internet of online informatie van doen hebben. Een gouden voorbeeld hiervan is de introductie van Netscape. Overigens kelderden de aandelen van dit bedrijf recentelijk met zo'n 60 procent als gevolg van overnamegesprekken met America Online (AOL), de grootste concurrent van Compuserve.
De omzet van Compuserve steeg in het derde kwartaal met 32 procent naar 203 miljoen dollar. De winst daalde echter en wel met bijna de helft tot 22 miljoen. Deze daling zou het gevolg zijn van prijsverlagingen en de internationale uitbreiding van het netwerk. H&R Block kocht Compuserve in 1980 voor 20 miljoen dollar. Hoeveel de informatie-aanbieder nu op zal brengen, durven analisten niet in te schatten op grond van de huidige populariteit van dergelijke ondernemingen. De meesten verwachten echter hoge tot zeer hoge prijzen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.