Managed hosting door True

Grote veranderingen in softwaremarkt

 

De Europese markt voor standaard softwarepakketten ondergaat dramatische veranderingen. "Gebruikers vervangen bestaande applicaties door nieuwe pakketten op basis van client/server-technologie, relationele databases en grafische interfaces", aldus Ovum in het recente rapport Business Applications: Markets and Futures.

De groei van de Europese markt voor applicaties blijft tot 1999 echter relatief laag: zo'n 5 procent per jaar van 2,5 miljard ecu in 1995 tot 3,2 miljard in 1999. De oorzaak is te vinden in de volwassenheid van dit marktsegment - de omzet komt voornamelijk van het vervangen van eerdere investeringen.
Toch vinden onderhuids grote veranderingen plaats. Zo voorspelt Ovum dat de vraag naar softwarepakketten voor mainframes in de volgende vijf jaar met de helft zal afnemen, een ontwikkeling waarvan vooral Microsoft zal profiteren. Dit blijkt ondermeer uit de voorspelde marktgroei voor pakketten die draaien op een server onder Windows NT: Ovum denkt dat dit segment gemiddeld met meer dan 200 procent per jaar zal groeien van 10 miljoen ecu in 1995 tot maar liefst 346 miljoen ecu in 1999. Unix zal echter tot het jaar 2000 het belangrijkste platform voor bedrijfsapplicaties blijven: met een jaarlijkse groei van 13 procent van 628 miljoen naar 1,2 miljard ecu steekt dit platform boven de andere uit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199397). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×