Overname Nexgen door AMD definitief

De aandeelhouders van Nexgen en Advanced Micro Devices (AMD) hebben de overname-overeenkomst tussen de twee bedrijven goedgekeurd. Daarmee is de overname van Nexgen door AMD een feit.

Behalve toestemming voor de overname gaven de aandeelhouders ook het groene licht voor een aanpassing van het uit 1991 daterendeStock Purchase Plan. Dit heeft tot gevolg dat er meer aandelen AMD zijn uitgegeven.
AMD produceert microprocessoren, flash-geheugens,programmable logic devices encircuits voor telecommunicatie- en netwerktoepassingen. W.J. Sanders III, voorzitter enchief executive officer van AMD, meldt dat Nexgen is overgenomen "vanwege de ontwikkelcapaciteiten en hun ontwerp voor een zesde generatie microprocessor. Gecombineerd met onzewafer, sub 0,35 micron megafab-produktiefaciliteit in Austin worden de mogelijkheden versterkt om een krachtig alternatief te bieden voor de op Intel-gebaseerde technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.