Managed hosting door True

Componenten snelste groeier bij Philips

 

De divisies Componenten en Halfgeleiders van Philips Electronics wisten in het afgelopen jaar de sterkste winstgroei te behalen. Deze twee divisies zijn samen met de divisie Licht ook de meest kapitaalintensieve onderdelen van het concern.

Ze investeerden gezamenlijk ongeveer 1,2 miljard gulden meer in duurzame produktiemiddelen dan in 1994. Philips is van plan op deze gebieden verder uit te breiden. Dit blijkt uit het jaarverslag van Philips. De groei die het concern realiseerde in de sector Componenten en Halfgeleiders, bedroeg 28 procent. Dat ligt beduidend hoger dan de 20 procent groei van de markten zelf, waarop men actief is.
De afgelopen jaren zijn ook nieuwe activiteiten opgestart, zoals digitale videocommunicatie, autonavigatie en op netwerken gebaseerde dienstverlening. Ook ziet Philips interessante groeimogelijkheden bij de software- en diensten-activiteiten. Daardoor kan men op termijn minder afhankelijk worden van consumenten-elektronica. Philips Business Electronics haalde vorig jaar een omzetgroei van 40 procent. De groep monitoren versterkte haar positie op de oem-markt. Het marktaandeel van het eigen Philips-merk werd vergroot. In Hongarije werd een nieuwe monitorenfabriek in gebruik genomen om aan de groeiende vraag te voldoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/199433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×