Chipkaarten steun in rug opvolger Ecu

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer denkt dat de gelijktijdige invoering van de chipkaart overal in de Europese Unie de introductie van de nieuwe Europese munteenheid (Euro) aanzienlijk kan versnellen.

Bij een massaal gebruik van chipkaarten in alle landen van de Europese Unie hoeven veel minder nieuwe Euro-munten en bankbiljetten te worden geslagen. Het PvdA-kamerlid Witteveen verwacht ook minder gevoelsmatige bezwaren tegen de Euro bij gebruik van de Euro-chipkaart op grote schaal.
Dit blijkt uit de PvdA-notitie 'De chipkaart als betaalmiddel'. De grootste regeringsfractie vindt dat De Nederlandsche Bank haar rol van toezichthouder op het geldwezen moet waarmaken. De PvdA zou graag zien dat de centrale bank de uitgifte van chipkaarten met een betaalfunctie aan een vergunningenstelsel bindt. In het belang van de consument zouden eisen moeten worden gesteld aan de veiligheid, betrouwbaarheid en bescherming van persoonsgegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.